Het bedrijfsleven is een enorme uitdaging maar kan uiteindelijk flink lonen. Het opstarten van je eigen bedrijf vereist een goede structuur en duidelijk visieplan. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet wat helpt bij het instappen in het bedrijfsleven. Daarnaast geven we een tip wat je moet doen om fiscaal voordeel te behalen als manager zijnde bij je eigen of een ander bedrijf.

Visualiseer je zwakke en sterke punten

Wanneer je gaat starten is het belangrijk om te beschikken over een stukje zelfkennis. Elke ondernemer moet weten wat zijn sterke en zwakke punten zijn. Daarnaast is het een goede zaak om multifunctioneel inzetbaar te zijn. Wees hierbij niet bang om hulp in te schakelen of trainingen en cursussen te volgen.

Simpel bedrijfsplan

Een bedrijfsplan is meestal niet simpel om te maken, maar toch raden we aan om het zo simpel mogelijk te houden. Dit geeft duidelijke grenzen aan en zorgt voor een goede focus. Het is daarnaast van essentieel belang dat je businessplan bestaat uit de juiste documentatie. Hier hoef je in het begin nog niet te veel de diepte in te gaan. De sleutel voor het opbouwen van een goede business is door te starten met simpelheid.

Belangrijkste focuspunt

Om een business goed draaiende te houden is het belangrijk om consistente drijfveer te hebben in de werkzaamheden dat je doet. Dit creƫer je door passie te vinden in de doelen die je wilt bereiken. Dit hoeft niet automatisch de leukste werkzaamheden op te leveren. Passie is een belangrijke factor om toe te werken naar je eerste successen. Het zorgt voor de juiste balans van wilskracht en de motivatie om in elke situatie door te gaan.

Zit op 1 lijn met je doelgroep en ken de markt

Een goed businessplan en bedrijfsconcept is nog niet de basis voor succes. Klant- en marktkennis maakt hier ook onderdeel vanuit. Zorg er dus voor dat je business goed aansluit met de doelgroep en de locaties die je wilt bereiken. Door dit goed op elkaar af te stellen zorg je dat je op 1 lijn terecht komt en klaar bent om succes te behalen.

Fiscaal succes

Wanneer je een management BV opricht kun je fiscaal voordeel behalen. Deze tips is bedoeld bij het uitvoeren van directie en managementtaken. Spreek dan met een eigen management BV een managementovereenkomst af tussen jou en het bedrijf waar je de taken voor gaat uitvoeren. Je komt dus niet op de loonlijst van dat bedrijf, maar ontvangt een management fee of een vergoeding. Met deze constructie ben je indirect in dienst, maar dus onder andere werkvoorwaarden. Laat je altijd adviseren door de specialisten van oprichten BV bij het correct uitvoeren en oprichten van een management BV.