6 redenen dat u als organisatie een PowerPoint template moet laten maken

Geplaatst op

In digitale presentaties kunt u tegenwoordig werken met een sjabloon. PowerPoint biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid voor zo’n zogenaamde template. Eén huisstijl hanteren in al uw PowerPoint kan u als bedrijf veel voordelen opleveren. Lees hieronder 6 redenen waarom een PowerPoint template maken uw bedrijf verder kan helpen. 

Wat is een PowerPoint template?

Een PowerPoint template is een sjabloon, dat u dus consistent in uw presentaties kunt gebruiken. Hierin kunt u uw logo of slogan verwerken, maar ook rekening houden met uw huisstijl. Maar een template biedt ook veel praktische voordelen. Met zo’n sjabloon kunt u bijvoorbeeld vooraf bepalen wat de omvang van presentaties dient te zijn of in welke volgorde informatie wordt aangeboden. Dat werkt een stuk professioneler. Een sjabloon voorkomt willekeur in de invulling van presentaties, en zal voor uw werknemers ook prettig zijn. 

6 redenen voor PowerPoint met template: 

1: Een PowerPoint sjabloon komt professioneel over

Door gebruik te maken van één en dezelfde template in uw huisstijl, zorgt u voor uniformiteit in uw presentaties. Dat maakt dat uw presentaties gelijk professioneel overkomen. Zeker wanneer u veel presenteert aan externe partijen, is het gebruik van templates in PowerPoint gewenst. 

2: Het biedt structuur

Iedereen is gebaat bij structuur, zeker op de werkvloer. Zou u tien werknemers een PowerPointpresentatie laten maken, dan zult u tien totaal verschillende stijlen voorgeschoteld krijgen. Aan elke stijl zult u weer moeten wennen. Het gebruiken van een PowerPoint sjabloon geeft dus de nodige rust; voortaan leidt de stijl niet meer af van de inhoud.

3: Het verhoogt de kwaliteit van de presentaties

Niet iedereen is even goed in het overbrengen van informatie, of in het werken met PowerPoint. U heeft vast wel eens presentaties meegemaakt die amper te volgen waren… Laat u een PowerPoint template maken, dan voorkomt u bijvoorbeeld dat uw werknemers te veel of te weinig informatie in hun presentaties verwerken. 

4: Het maakt het uw werknemers gemakkelijker 

Wie geregeld een PowerPointpresentatie maakt, weet dat het een vrij repetitief en bij tijden vervelend klusje kan zijn. Uw personeel zal dan ook blij zijn dat ze slechts hun informatie en beeldmateriaal op de aangewezen plekken in de presentatie hoeven in te voegen. Dat scheelt ze tijd én geestelijke bandbreedte. 

5: Het bespaart u uiteindelijk kosten

Wanneer u beschikt over een sjabloon in PowerPoint, hoeven uw werknemers bepaalde handelingen niet meer te verrichten. Een deel van de vormgeving is al gedaan, dus dat bespaart uw personeel tijd. En daardoor blijft er meer tijd over voor andere werkzaamheden.

6: Het versterkt het wij-gevoel

Wanneer het hele bedrijf met hetzelfde template PowerPoint maakt, versterkt dat de binding met het bedrijf en de collega’s. Is het logo van uw bedrijf en de bedrijfskleding bijvoorbeeld blauw, dan levert het gebruiken van dezelfde kleur in presentaties een gevoel van herkenning op.

Laat een PowerPoint template maken

Laat uw sjabloon vooral maken door een externe partij die hiervoor de skills in huis heeft. Zo weet u zeker dat u met een template kunt werken die niet alleen functioneel is voor uw werknemers, maar er ook professioneel uitziet. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je op weg in zakelijke wereld van Friesland. Lees onze blogs, daar gaan we je zeker mee inspireren.

Contactgegevens

Via info @ cursusofficefriesland.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

© 2024 Alle rechten voorbehouden