Advocaat bij een echtscheiding

Geplaatst op

Een goede familie advocaat is tijdens een echtscheiding erg handig. Hij of zij is namelijk degene die jullie scheidingsconvenant inlevert bij de rechter. In deze blog beschrijven wij een gezamenlijke advocaat en een eigen advocaat. Ook vertellen we over het inschakelen van een advocaat.

Advocaat inschakelen?

Je bepaalt zelf wanneer je een advocaat inschakelt. Op deze manier kan je de besluiten van de advocaat al in een vroeg stadium bij de scheiding betrekken. Dit kan heel fijn zijn. De advocaat vertelt je namelijk precies wat er allemaal geregeld moet worden en hoe je dit het beste aan kan pakken. Op deze manier weet je zeker dat je geen belangrijke dingen over het hoofd ziet. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de familierecht advocaat pas in een later stadium in te schakelen. Bijvoorbeeld als alle afspraken al zijn gemaakt en deze alleen nog verwerkt moeten worden. Het belangrijkste is dat je een advocaat kiest die gespecialiseerd is in familierecht. Hij/zij zal je helpen bij het doorlopen van alle stappen.

Een gezamenlijke advocaat

Als je niet tegenover elkaar in de rechtbank wilt komen te staan, dan kan je een gezamenlijke advocaat nemen. Deze advocaat is geen mediator. De advocaat zal de echtscheiding helemaal met jullie doorlopen. Hij zal duidelijk maken welke afspraken wel en niet in het echtscheidingsverzoek moeten komen te staan. Ook helpt hij bij het maken van afspraken. Hierbij zal de advocaat allebei jullie belangen behartigen. De advocaat blijft echter wel neutraal, dit komt omdat hij voor jullie beiden aan de slag gaat.

Eigen advocaat.

Wanneer het niet lukt om samen om tafel te gaan en tot afspraken te komen, dan is het nodig om een eigen advocaat te nemen. Met je eigen advocaat bespreek je jouw wensen wat betreft de scheiding. Wat wil jij graag geregeld hebben? De advocaat gaat samen met jou kijken of dit mogelijk is en zet dit als voorstel op papier.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je op weg in zakelijke wereld van Friesland. Lees onze blogs, daar gaan we je zeker mee inspireren.

Contactgegevens

Via info @ cursusofficefriesland.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

© 2024 Alle rechten voorbehouden