Een cursus Verandermanagement: wat draagt het bij aan jouw business?

Geplaatst op

Mensen zijn van nature uit bang om te veranderen. Het onbekende schrikt af, zeker als verandering samengaat met inkrimpen van personeel of budgetten. Maar zo hoeft het niet altijd te zijn. Hoe voer jij veranderingen door in je organisatie? Zijn er wijzigingen op til in jouw bedrijf en wil jij als bedrijfsleider dit in goede banen leiden? Dan kan een cursus Verandermanagement een goede oplossing zijn. Tenminste: als deze cursussen goed aangepakt worden. Waar ligt het succes van een goede cursus Verandermanagement? Wij geven hier alvast een paar hints.

Informeer en betrek iedereen van bij het begin
Velen zullen ongerust zijn over hun toekomst en dit ook uiten. Maar zo ben jij tenminste een groot stuk voorbereid. Betrek iedereen binnen je bedrijf bij het Change Management. Dit wil niet zeggen dat iedereen een cursus moet gaan volgen, maar wel dat iedereen telkens op de hoogte gebracht wordt van wat er gaande is. Meestal zijn het de medewerkers met de titel ‘Manager’ die de cursus volgen. Echter is het ook raadzaam ook teamleiders te leren hoe ze met veranderingen moeten omgaan. In sommige bedrijven worden zelfs de eerder dominante personen binnen de teams aangesproken om een mini-cursus te volgen. Dat zijn immers de medewerkers die anderen gaan meetrekken tijdens het veranderingsproces.

Een interactief proces
Laat Veranderingsmanagement van twee kanten komen: top-down en bottom up. Vraag ideeën en raad aan je medewerkers. Bedenk dat jij of je Management niet alleen de waarheid in pacht hebt. Als resultaat zal dit hebben dat medewerkers zich veel meer betrokken voelen bij het veranderingsproces en zich eerder als actief dan als ‘slachtoffer’ zullen profileren.

Evalueer regelmatig
Cursussen Verandermanagement gaan meestal stap voor stap. Evalueer regelmatig en check welke invloed de cursussen hebben op je bedrijf. Stuur bij waar nodig, bespreek regelmatig met de trainers en vraag feedback aan je medewerkers.

Na de grote veranderingen zullen je medewerkers je dankbaar zijn voor je transparantie en zullen ze zich volop inzetten in de nieuwe organisatie. Plan B is een ervaren organisatie voor jouw cursus verandermanagement.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je op weg in zakelijke wereld van Friesland. Lees onze blogs, daar gaan we je zeker mee inspireren.

Contactgegevens

Via info @ cursusofficefriesland.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

© 2024 Alle rechten voorbehouden