Hoe verdien je geld met exclusieve sneakers?

Geplaatst op

Sneakers zijn zowel voor mannen als voor vrouwen een modestatement en kunnen je gehele outfit maken of kraken. Bovendien zegt het type sneaker dat mensen dragen veel over hun persoonlijkheid. Begrijp je waar we het over hebben? Lees dan vooral verder. Het is tegenwoordig namelijk mogelijk om een extra zakcentje of zelfs een volledig maandsalaris te verdienen met het doorverkopen van exclusieve sneakers. Niet alleen sneakers maar ook exclusieve kleding heeft zich als markt ontwikkeld en biedt kansen voor jonge ondernemers of modefanaten. Hoe je precies geld kunt verdienen met het doorverkopen van sneakers, leggen we in dit blog uit.

Kennis van zaken

Wil je geld verdienen met het doorverkopen van sneakers? Dan is het noodzakelijk om kennis van de markt te hebben en te weten welke sneakers én vooral wanneer je deze koopt. Koop je een sneaker die zijn waarde houdt of zelfs verliest? Dan maak je geen winst. We raden je daarom aan om je goed in te lezen en kennis op te doen van de markt waarin je wilt opereren. Kijk naar de geschiedenis van merken als Nike en bekijk welke schoenen geliefd zijn gebleven in plaats van geweest. Wanneer je uitgebreid onderzoek doet, zal dit je helpen om kansen te identificeren en de juiste keuzes te maken.

Hoe kom je aan exclusieve sneakers?

Exclusieve sneakers worden vaak aan de consument verkocht door middel van zogeheten drops. Een drop, ook wel loting genoemd,van een sneakers is een bepaald tijdstip waarop de sneaker de markt op komt. Omdat het gaat om een gelimiteerd aantal paartjes, dien je jezelf in te schrijven om kans te maken op de sneaker. Door middel van een loting wordt bepaald welke inzendingen de mogelijkheid krijgen om de sneaker vervolgens te kopen. In veel gevallen dien je hiervoor naar de fysieke sneakerwinkel te gaan.

Hoe bereik je jouw publiek?

Omdat de sneakers zeer gewild zijn, heb je te maken met fakes. Dit zijn geen officiële sneakers die vaak zijn nagemaakt in China en niet afkomstig zijn van de originele fabrikant. Om de koper te verzekeren van een origineel paartje zijn organisaties als StockX, GOAT en Grailed opgericht. Zij fungeren als schakel tussen koper en verkoper en controleren de sneakers die je naar hen opstuurt op authenticiteit. De organisatie verstuurd jouw pakket vervolgens naar de koper. Vaak ontvangt de koper ook een bewijs van authenticiteit. 

Marktprijs en verzendingen

Soms is het verstandig om een exclusief paartje niet direct te verkopen omdat het verder toeneemt in prijs naarmate de tijd vordert. Bekijk de markt goed, uiteindelijk blijft het lastig te zeggen wat het juiste moment is om je sneakers te verkopen. Heb je een koper gevonden? Maak je sneakers dan verzendklaar en biedt deze aan bij een betrouwbare pakketservice. Zij zullen je pakket versturen en je op de hoogte houden van de exacte locatie van je pakket tijdens verzending.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je op weg in zakelijke wereld van Friesland. Lees onze blogs, daar gaan we je zeker mee inspireren.

Contactgegevens

Via info @ cursusofficefriesland.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

© 2024 Alle rechten voorbehouden