In deze blog willen we je graag vertellen hoe je het beste om kunt gaan met letselschade. Hoe kun je deze claimen en is er een manier om deze last bij een expert neer te leggen, die dit zelfs gratis voor je kan doen? We nemen in deze blog een aantal tips met je door die je zeker gaan helpen dit laatste voor elkaar te krijgen. Een goed idee om je eens te laten informeren door ridder-letselschade.nl. Ze maken het mogelijk dat je gemakkelijk en snel je letselschade vergoed krijgt. Lees in deze blog hoe ze dat precies voor je kunnen doen. 

Wat is letselschade?

Wanneer werd hebben over letselschade, dan spreken we in feite over een letsel dat je oploopt door toedoen van iemand anders, of iemand anders is nalatig geweest als het gaat over vereiste veiligheidsvoorzorgsmaatregelen. Dit laatste zien we bijvoorbeeld op de werkvloer / op kantoor / in de fabriek, et cetera. Ook kan het zijn dat je betrokken geraakt bent bij een auto-ongeluk dat veroorzaakt wordt door iemand anders. Je kunt dan de schade die je oploopt, noemen we letselschade, claimen. Deze kan van materiële en immateriële aard zijn, tevens kan deze schade lichamelijk of geestelijk zijn. Een voorbeeld van letselschade is het verlies van inkomen door bijvoorbeeld een verbrijzelde hand. 

Hoe krijg ik letselschade gemakkelijker vergoed?

In de introductie hadden we het er al over dat je letselschade het beste kunt laten claimen door een expert. Zij willen dan heel graag de verschillende zaken voor je afronden zodat jij uiteindelijk je letselschade evengoed kunt krijgen. In veel gevallen doen ze dit op basis van no cure, no pay, wat inhoudt dat wanneer je geen schadevergoeding krijgt, jij ook niets hoeft te betalen aan het letselschadebureau. 

Wanneer je wel een schadevergoeding krijgt, dan worden uit de schadevergoeding, waar de juridische kosten ook ingecalculeerd zitten, de diensten van het letselschadebureau betaald. 

Dit is dus een veilige manier om te zorgen dat je snel je schadevergoeding krijgt en dat je ook niet komt te zitten met hoge rekeningen vanwege juridische kosten.