Projectieschermen: wat houdt dit precies in?

Geplaatst op

Als je ooit een presentatie hebt gezien, is het je misschien wel opgevallen dat deze presentatie via een apparaat op een soort scherm werd geprojecteerd. Dit apparaat is een beamer, wat gebruikt wordt om onder andere presentaties op een projectiescherm te projecteren. Dankzij deze schermen kun je dus genieten van het haarscherpe beeld van de beamer. Zonder projectiescherm geen presentatie of filmuitzending, zo simpel is het. Hieronder kun je meer lezen over projectieschermen.

Welke soorten projectieschermen zijn er?

Er zijn meerdere soorten projectieschermen op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Hieronder worden een aantal daarvan beschreven:

  • Elektrische projectieschermen: deze schermen zijn inclusief elektromotoren die gebruikt kunnen worden om het scherm uit en in te rollen. Geen gedoe met handmatig oprollen, aan de hand van een afstandsbediening en/of een wandschakelaar beslis je gewoon met een druk op de knop wanneer het scherm gebruikt wordt. Ook een verbinding met de beamer is mogelijk.
  • Mobiel projectiescherm: handig voor wanneer je presentaties op meerdere locaties geeft, want het is niet altijd zeker dat elke locatie een scherm heeft. Deze schermen kunnen aan de muur worden geplaatst, maar ook los van de muur is een optie,
  • Handbediende projectieschermen: ben je wat meer old school of ben je juist op zoek naar een goedkoper alternatief? Deze schermen zijn van een goede kwaliteit maar dienen wel handmatig in- en uitgerold te worden. Een kleine moeite voor een scherm met een betaalbare prijs.

Zoals je ziet is er een hoop keuze op het gebied van projectieschermen. En zelfs tussen dezelfde soorten schermen vallen er nog een hoop onderscheidingen te maken. Zoek je een scherm voor een groot collegezaal of voor een klaslokaal? Wil je het scherm gebruiken voor presentaties of voor het vertonen van films? Wat je ook zoekt, voor elke voorkeur is een projectiescherm te vinden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je op weg in zakelijke wereld van Friesland. Lees onze blogs, daar gaan we je zeker mee inspireren.

Contactgegevens

Via info @ cursusofficefriesland.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

© 2024 Alle rechten voorbehouden