Weet jij al welke freelance opdrachten er allemaal te vinden zijn? Als dit niet het geval is, is het goed om hier toch eens naar te gaan kijken. Zeker als je wilt gaan genieten van de vrijheid die je met deze opdrachten terug kunt krijgen. Ook zijn er veel andere voordelen aan te behalen. Maar waar vind je deze opdrachten eigenlijk? Er zijn veel verschillende websites voor vacatures op het internet te vinden. Een van de websites waar je op zoek kunt gaan naar de opdrachten is Between. Maar hoe kun je opvallen tussen de sollicitanten?

Freelance opdrachten uit gaan zoeken

Freelance opdrachten worden steeds populairder. Hierdoor zijn er ook steeds meer mensen die hierop gaan reageren. Het wordt hierdoor niet eenvoudig om op te vallen tussen de sollicitaties. Het is echter wel belangrijk dat je uniek bent, omdat dit ervoor kan zorgen dat je zoveel mogelijk opdrachten binnen gaat halen en jouw geld gaat verdienen. Dit begint al wanneer je op zoek gaat naar de vacatures. Je kunt een goede selectie maken op basis van de advertentieteksten en de kwaliteiten die gevraagd worden. Op basis van kwaliteiten word je namelijk vaak uitgekozen voor de opdracht.

Een goede motivatiebrief schrijven

Het is dan belangrijk dat je een goede motivatiebrief voor de freelance opdrachten gaat schrijven. In deze brief moet je naar voren laten komen wat jouw kwaliteiten zijn en waarom jij de geschikte persoon bent voor de opdracht. Dit is niet altijd eenvoudig. Er moet een goede verdeling worden gemaakt in wat wel en niet opgeschreven gaat worden. Zo moet je bijvoorbeeld ook niet gaan overdrijven. Indien niet al jouw kwaliteiten aansluiten bij de vacaturetekst moet je de nieuwe werkgever toch gaan overtuigen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van leergierigheid.

Het opstellen van jouw CV voor de sollicitatie

Ook jouw CV is belangrijk bij de freelance opdrachten. Bij veel opdrachten moet je namelijk aan kunnen tonen dat je al voldoende ervaring hebt binnen het werkveld. Bekijk daarom goed wat er allemaal op de CV moet gaan staan. Daarbij kun je ook gaan letten op de opmaak van het document. Wanneer je bijvoorbeeld voor grafische vormgeving gaat, kan jouw document ook een onderscheidende opmaak gaan krijgen. Hierdoor heb je weer net een streepje voor op de andere sollicitanten. Overdrijf dit echter niet, omdat het ook averechts kan gaan werken tijdens jouw sollicitatie.

Goed opvallen tijdens het sollicitatiegesprek

Als je eenmaal uitgenodigd bent voor de freelance opdrachten dan moet je jezelf wederom gaan bewijzen. Het is hierbij wel belangrijk dat je gewoon jezelf blijft. Zowel jij als jouw toekomstige werkgever hebben er niets aan om een andere kijk op jou te hebben. Hiermee val je namelijk al gauw door de mand. Wel moet je ervoor zorgen dat je uiteindelijk in de smaak gaat vallen, zodat je de opdrachten binnen gaat slepen en direct aan de slag kunt gaan bij jouw nieuwe werkgever. Bereid je daarom altijd goed voor op het sollicitatiegesprek. Kijk voor jouw mogelijkheden op https://between.com/.